Er du nysgjerrig på yoga er dette stedet for deg. Hensikten til denne nettsiden er nettopp å gi deg et innblikk i hvordan yoga kan være en bidragsyter for å forbedre livet på mange ulike måter.

Her vil du finne informasjon om ulike aspekter ved yoga både som treningsform og avslappningsteknikk.

Hva er yoga

I dagens samfunn er yoga tett linket opp mot personlig utvikling i forhold til hvordan man kan få bedre kontroll på sitt eget liv og oppnå sinnsro. Dette henger sammen med tankegangen i Hinduismen og Buddhismen som yogaen har sine røtter fra. Utvikling av sinnet, gjennom mediterende øvelser, er svært viktig og en søker å oppnå en sinnsro som du kan ta med deg resten av dagen. Dette er en faktor som har bidratt til å gjøre yogaen såpass populær. Yogaen kan på mange måter brukes som et pusterom i hverdagen for å komme bort fra mas og stress.yoga-386611_960_720

Yoga for alle

Yoga er en populær treningsform som bidrar til at du både gjør kroppen og sjelen sterkere, gjennom ulike kroppslige og mentale teknikker. De ulike teknikkene kan tilpasses det enkelte individ og det fokuseres på kroppskontroll. Dette gjør at det på mange måter er enklere for flere å starte med yoga, da det fokuseres mer på individuell tilpasning og utvikling.

Treningsutbytte

Uavhengig om du er godt trent eller ikke bruker å bevege deg så mye, er yoga en god treningsform for deg. For de uerfarne vil det ta et par ganger før en merker effekten det har på kroppen, da det gjerne tar litt tid å lære seg de ulike teknikkene. Jo mer en lærer seg jo vanskeligere kan de ulike yoga øvelsene bli.