Yoga er god tøying

Det finnes mange fordeler med Yoga, noen av dem er åndelige. Det er et faktum at den treningen som man får gjennom yoga, både med meditasjonen, og med den fysiske aktiviteten hjelper med å bygge ned stress, og med å ordne hodet. Selv om man ikke tror på de mer religiøse aspektene av aktiviteten kan man høste mange fordeler av å lære seg teknikker fra Yoga.

Om man bare er idrettsinteressert kan Yoga være en fin avslutning på en lengre treningsøkt. Yoga inkluderer nemlig de vanligste øvelsene for strekking og tøying, som man også bruker i Norge. Men i tillegg lærer man mange flere, noe som gjør at man etter treningsøkten har en fin og avslappet følelse i kroppen, og at morgendagens stivhet holdes til et minimum.

Om man er aktiv på et treningsstudio, så er er det ofte tilbudt flere kurs som man kan delta på. Man kan gjerne gå fra det ene til det andre. Da er det lurt å legge opp økten slik at man får med seg en Yoga-time på slutten, en eller to ganger i uka.

Om man har andre behov, som kan komme av at man har en stressende arbeidsdag, eller at man ikke klarer å ‘legge fra seg jobben’, så hjelper Yoga vanligvis også med dette. En del av øvelsene er nemlig konsentrasjonsøvelser som hjelper med å kontrollere følelseslivet, og måten man tenker på.woman-66466_960_720

Om man er ukjent med dette så kan det virke merkelig, men det er faktisk mulig å tenke seg frisk, glad, eller fornøyd, om man kjenner til de riktige måtene å tenke på. Det man lærer i Yoga-timen kan virke litt merkelig og overtroisk om man gjør det for første gang, men om man beholder et åpent sinn, og blir med for å prøve om slike meditasjonsøvelser fungerer, kan man bli positivt overrasket.