Yoga på bare føtter

Det er kanskje mange som lurer på hvorfor yoga utføres barbent. Når en kommer inn på ulike kurs og timer for yoga får en ofte beskjed om å kle av seg sko og sokker for så å gå på yoga matten. En kan undres hvorfor dette er tilfellet. Er det fordi en skal etterligne hvordan yoga ble praktisert for flere hundre år siden og på denne måten komme mer i kontakt med det spirituelle, eller er det en annen spesiell grunn?

Styrkeyoga-241613_960_720

En av grunnene til at yoga instruktørene ønsker at du skal være barfot er at du på denne måten styrker musklene i føttene dine. Når du utfører øvelser barfot igangsettes de minste musklene i føttene dine, som gjerne er inaktive når du har på deg skoene. Derfor er dette en lur og effektiv måte å engasjere alle musklene i kroppen din uten at en egentlig føler at en gjør mer arbeid.

Bidrar til rett utførelse av yoga stillingene

Gjennom å være barfot og i direkte kontakt med underlaget er det ofte lettere å holde balansen. I tillegg er det enkelte yoga øvelser der det er meningen at du skal ta tak i dine egne tær, noe som ville være svært vanskelig hvis en hadde på seg sko og sokker.

Ekstra massasje

Når føttene dine er i kontakt med underlaget stimuleres nervene i bunnen av føttene dine. Disse nervene sender da signaler til hjernen din slik at det er mulig for kroppen å finne ut hvor det rette balansepunktet er. På denne måten kan en føle seg tryggere og får bedre fotfeste.

I tillegg kan føttene dine oppleve litt ekstra massasje gjennom de ulike underlagene og rotering av føttene mot dette underlaget.

For de som av en eller annen grunn ønsker å ha på seg sokker under øvelsene så er ikke dette et problem. Det anbefales dog å være barføtt og det er helt trygt, komfortabelt og sunt. På Casinostugan er det mer spennende informasjon